Bøger

Jeg skriver fantasyhistorier

Mine børne-/ungdomshistorier tager udgangspunkt i dagdrømme, jeg primært havde som barn og ung. Dagdrømmene brugte jeg til at komme væk fra en hverdag præget af mobning og ensomhed.

Historierne handler derfor meget om, hvordan det er at være udenfor og skulle takle alle de udfordringer, du bliver stillet overfor, når du ikke har nogen på din side.

De handler også om, hvordan du håndterer at møde nogen, der tror på dig, når du ikke er vant til, at det er tilfældet, og hvad det kan føre med af gode, men også uheldige situationer.

Med så tunge emner er det nødvendigt med et fantastisk univers, hvor alt er muligt. Og spænding skal der også til.

Så er ingredienserne også til stede for en god historie, hvor vigtige emner som mobning og ensomhed bliver behandlet på en underholdende måde - det er i hvert fald mit mål.

 

Målgrupper for mine historier

Målgruppen for mine historier til børn/unge er primært tweens og teenagere, da det ofte er på det tidspunkt, at udfordringerne med mobning og ensomhed er størst og gør mest skade, hvis de ikke bliver håndteret. Disse historier kan dog også læses af voksne.

Jeg skriver desuden på historier for et mere voksent publikum.

 

Historien om Burgendia

Min debutroman for børn og unge i alderen 12+ år

Historien tager udgangspunkt i min egen barndom på Bornholm og i mine udfordringer med mobning og ensomhed. Det er dog udelukkende for at sætte scenen for historien, som primært foregår i Burgendia, som ligner Bornholm, men ikke er det.

 

Uden at røbe mere af handlingen, kan jeg fortælle, at det har været rigtig spændende at dykke ned i Bornholms historie, for at finde inspiration til, hvordan Burgendia kunne se ud.

Det har også været super spændende at tilføje forskellige fantastiske elementer, herunder et specielt dyr, der er lidt udover det sædvanlige.

Jeg er klar med første del af historien, som jeg vil forsøge at få udgivet.

 

Nyt fantasyprojekt

Bogserie for unge og voksne

Jeg er ikke nået så langt med historien, men kan dog fortælle, at den kommer til at foregå i et selvopfundet fantasyunivers med et lidt anderledes setup, end hvad der er normalt for fantasyhistorier.

Der kommer til at være flere hovedpersoner, som bliver udsat for lidt af hvert undervejs på en vigtig færd. Et af temaerne for historien vil være det at føle sig anderledes.

 

Nyt bogprojekt

En bog om hjerneskader

Sammen med en anden har jeg planer om at skrive en bog om hjerneskader.

Mit eget forløb efter min blodprop i 2016 har været ret udfordrende, og da jeg blev medlem af Hjerneskadeforeningens Forum for Yngre Ramte på Facebook, blev jeg klar over, at der er rigtig mange andre, der også har haft store udfordringer i deres forløb.

Det vil jeg gerne italesætte, så der kan blive sat mere fokus på hjerneskader. Rammerne for projektet er endnu ikke sat, men idéer er der masser af.

 

Majken Rømer

Uddannet Cand.merc.(dat.)